top of page

Girls' room

I forhold til, hvor relativt små, mine piger er, så fylder de virkelig dejligt meget. Deres legetøj, deres tøj, deres fodtøj og overtøj, deres puslesager, deres bøger. Elinor har sovet i vores soveværelse indtil for nylig, men da vi købte vores kolonihave, besluttede vi, at lave et fælles soverum til pigerne, og se tiden an. Det fungerde så godt, at da vi flyttede hjem igen, rykkede vi pigerne ind på vores store soveværelse. Og vi flyttede ind på Olivias gamle børneværelse.


Det har længe været en af mine små drømme, at pigerne skulle dele værelse og sove sammen. Vi har ikke som sådan aftalt, min kæreste og jeg, at vi vil gøre noget for, at de to små får et godt søsterskab. Men det er klart et af vores største ønsker, at de skal finde en god ven i hinanden, og en støtte resten af deres liv. Og det selvfølgelig uden, at vi som forældre blander os. Men vi ville rigtig gerne give dem en god base for deres søsterskab, et dejligt rum, som er deres. Hvor de har alle deres fælles legesager, og kan lege sammen, uden at vi voksne render rundt om dem. Før legede vi altid i vores relativt lille stue, og legen kunne desværre godt blive lidt et irritationsmoment, når legetøjet lå over hele gulvet, og vi skulle gøre klar til borddækning og aftensmaden. Men de har fået lov at rode, for Olivias værelse fungerede ikke rigtig som legeværelse. Og det er ikke sådan, at vi nu har en ryddelig stue. Men på deres fælles værelse er der plads til leg, og der er så meget gulvplads, at vi ikke nødvendigvis behøver løbe efter pigerne, og samle duplo, briotog og byggeklodser op. Her har de plads, og her har de absolut lov. At vores stue stadig flyder med legetøj ind i mellem, det er næsten blevet hyggeligt.

Det var vigtigt for os, at rummet var et roligt rum. Fordi, de også skal sove derinde. Der skulle være meget gulvplads, masser af opbevaringsplads, og det skulle være nogenlunde nemt at rydde op. Så løsningen blev, at vi købte to store karlekammerskabe, med hylder, bøjlestang og skuffer. Her har pigerne al deres tøj, deres sko, overtøj, huer, vanter. Men også noget af deres legetøj. Det har vi stillet i bunden af skabene, så de nemt kan finde det frem. I skuffen under det ene skab, har Olivia alt sit pyntegrej, som Elinor ikke må låne. Jeg har købt en masse kurve, som står rundt omkring i værelset. Her er der plads til bøger, bamser, duplo, briotog, og de er i en højde, så begge piger kan nå legesagerne. Eller vælte kurven. Dukkeseng og briokøkken har vi sat ind i legehuset, og på den måde lavet en lille dukkekrog.


Kodeordet var egentlig 'simpelt'. Det skulle ikke kræve meget at lege der, rydde op eller gøre rent. Og samtidig, skulle al legetøj være nemt tilgængeligt for de små. Og ikke mindst for os voksne, skulle det være nemt at finde rundt i pigernes tøj, hviket skabene gør rigtig godt.


Nu er rammerne skabt, og efterhånden, så kommer hyggen også snigende i form af tegninger på skabene, og billeder på væggene, blomster i vindueskarmen. Og pigernes bogstaver i libertystof er en absolut favorit hos moren.

Jeg har fundet en masse inspiration på pinterest - der er link til min profil her.


(info om interiøret finder du under billederne, skulle det have interesse)

Kurvene er fra Søstrene Grene, skabene er fra Den Blå Avis (jeg søgte blot på karlekammerskabe), Olivias seng er også fra Den Blå Avis, den lille bambusstol er et fund på instagram, som har rigtig mange profiler, der sælger genbrugsguld, Elinors seng er en original juno-seng, bamserne er alle fra Jelly Cat, de kan blandt andre købes hos Lille Lykke, skyuroen og månen med stjerner er begge fra Konges Sløjd, plakaten over Olivias seng er fra Mimis Circus Elinors lækre små sko er fra Donsjes og kan købes hos Little Village People, som også laver de smukke bogstaver i liberty


I'm Maria Franck. I work as freelance copywriter and as a self-taught photographer. I have a deep love for still life, pretty things and my little family. A love for design, pretty little things, kids clothings and aesthetics.


On this page I collect my work, my memories and pretty things I stumble upon 

I'm a mother of two little, stubborn girls. For me, writing and photography go hand in hand with parenthood. It's all about documenting the little things in life. Keeping memories of their childhood close

  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon

Hi There

bottom of page