top of page

Listen, read, watch


En lille samling af det jeg selv holder af at lytte til, læse og se. Anbefalinger til sensommeraftener og det kommende efterår.


Før jeg fik børn læste jeg meget og ofte. Så ofte jeg kunne komme til det. Efter pigerne er blevet en lille smule større, så er jeg begyndt at få de små momenter tilbage, hvor jeg kan sætte mig ned og nyde at læse en god bog. Før kunne det tage mig et par dage at læse en god bog, i dag tager det mig månedsvis, fordi livet med små børn ikke så nemt kan sættes på pause.


I min sensommer skal jeg læse Knud Romers "Kort over Paradis". Jeg har ventet 12-13 år på, at Romer skulle udgive en bog efter hans "Den som blinker er bange for døden" (som jeg meget stærkt vil anbefale at man læser). Begge bøger maler et billede af Knud Romers barndomsland Falster, og jeg glæder mig meget til at vende flere sider i "Kort over Paradis".


I foråret læste jeg "Astragal" af Albertine Sarrazin, som længe har stået på min læseliste, den kan jeg også virkelig anbefale.


Når jeg ikke læser, så lytter jeg. Sommeren har været så god, og vi har brugt aftenerne i haven når børnene er lagt i seng. Med tæpper, kaffe og musik eller podcasts.


Jeg bryder mig virkelig ikke om kriminalromaner, men jeg har et ømt, ømt punkt for true crime podcasts. Det er virkelig en guilty pleasure for mig. Hvis I også er til den slags, så anbefaler jeg "Strangers" og "Criminal", som fortæller skæve, rystende, skræmmende og interessante historier. Nogle er det hele på én gang.

Hvis man ikke har hørt "Serial", "S-town" og første sæson af "In the Dark", så har man virkelig noget tilgode.

Da jeg var færdig med førnævnte gik jeg i gang med "Sword and Scale" og "Casefile", som er i samme boldgade.


Et par af de få danske podcast jeg har lyttet til er "Et langsomt mord" og "Lottomysteriet" fra P1 (jeg ELSKER P1), og for nyligt er de begyndt at udgive serien "Djævlen i detaljen", som er rigtig fint fortalt.


Selvom serierne er lagt en smule på hylden på de lune sommeraftener, så har vi selvfølgelig set 'Handmaids tale', som jeg tror langt de fleste kender. Hvis ikke, så har man virkelig underholdning tilgode.

Men senest har jeg kastet mig over "Sharp objects", som klart er en anbefaling værdig. Den ligger på HBO. Og endelig, endelig er "The Affair" tilbage med sæson 4. Også på HBO.


Det er ikke mange film, jeg har nået at se i år. Men de bedste film jeg har set er "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" og "Call me by your name".


God fornøjelse


ENGLISH


This is a small collection of the things I love to do at the moment, what I'm reading, what I in particular love to listen to at the moment, what we watch after the kids are tucked in.


Podcasts I listen to:

'Strangers'

'Criminal'

'Serial'

'S-town'

First season of 'In the dark'

'Sword and scale'

'Casefile'


A good read:

'Astragal' by Albertine Sarrazin


Series I watch:

'Sharp objects'

'The affair'


Movies:

'Call me by your name'

'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri'


Enjoy
I'm Maria Franck. I work as freelance copywriter and as a self-taught photographer. I have a deep love for still life, pretty things and my little family. A love for design, pretty little things, kids clothings and aesthetics.


On this page I collect my work, my memories and pretty things I stumble upon 

I'm a mother of two little, stubborn girls. For me, writing and photography go hand in hand with parenthood. It's all about documenting the little things in life. Keeping memories of their childhood close

  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon

Hi There

bottom of page