top of page

How we wish

Juletiden nærmer sig, og i min familie begynder vi at efterspørge juleønsker og ønskelister. Jeg har et enormt ambivalent forhold til det, fordi vi rent faktisk ofte har svært ved at skrive sådan en liste. Især til pigerne. Og jeg kan ikke lade være med, når jeg aften på aften, sidder og klikker mig ind på diverse hjemmesider, i forsøget på at "opfinde" ønsker til os selv og til pigerne, at føle mig en lille smule forkælet, og meget, meget materialistisk. I småtingsafdelingen, der mangler vi absolut intet. Og vores piger gør slet ikke.


Vores skuffer og skabe og kurve bugner af deres legetøj, og alt deres nips. I virkeligheden, så mangler de praktiske ting som tøj, sko, nye sutter, hjemmesko, køreposer til klapvognen, og en masse andre kedelige ting, som mormor og oldemor på ingen måde har lyst til at købe til dem. Jeg kan jo godt forstå, at vores familie gerne vil forkæle pigerne, og se, at de bliver glade for et stykke legetøj. Men jeg ved, at udløbsdatoen er dagen efter juleaften, og så ligger det der plastikorgel et sted blandt alt det andet plastiklegetøj, uden særlig meget værdi for vores piger. Det er trist, men det er sandt. Og jeg bryder mig ikke om det. Ikke i så stort et omfang, som jeg ved, der er potentiale for.


Jeg har tilladt mig at være lidt praktisk omkring pigernes ønsker, og som den tarvelige mor jeg er, så står ønskerne blandt andet på tøj, og penge til deres opsparing. Jeg har også ønsket mig legetøj på deres vegne, men jeg har udvalgt det solide, det holdbare, og det klassiske, som de forhåbentligt vil finde frem igen og igen, og måske endda gemme til deres egne børn. Mine piger er især glad for bøger, så vi ønsker os altid et par klassikere til samlingen. Og som noget nyt, har jeg også føjet 'oplevelser' til ønskerne, eksempelvis billetter til Tivoli, Aros, Louisiana og biografen.


Vi havde også selv svært, ved at finde ud af, hvad vi skulle give pigerne. Vi har jo også lyst til at se deres små øjne lyse op af glæde. Men vi havde ikke lyst til at købe noget ligegyldigt legetøj (som vi gjorde ved deres fødselsdage i september). Fra os, får pigerne i år hver en håndlavet dukke, lavet på bestilling. Dukkerne er inspireret af Waldorf-dukker, og tager udgangspunkt i Olivias og Elinors eget udseende, og egen personlighed. Jeg håber, at dukkerne vil følge dem i lang, lang tid, og at de, når pigerne bliver ældre, har en stor sentimental værdi for dem. Personligt, er jeg glad for, at vi denne jul kan give dem en gave, som er fyldt med kærlighed, personlighed og holdbarhed. Jeg skal ikke sige mig fri for, at vi køber barbiehuset næste gang, hvis der er en 4årig med et inderligt ønske. Men denne jul glæder jeg mig til at give dem noget fra hjertet.


Nedenfor, har jeg samlet lidt af vores ønsker, men også lidt af det, vi i forvejen har, og er glade for, som andre måske kunne ønske sig (ingen spons). Jeg håber, det kan inspirere andre til lidt julegaveønsker. Min Elinor har også en legetøjshund på sin liste, der kan gå og bjæffe, I ved, sådan en mekanisk én fra BR. Den vil mormor elske at give hende, og det er også helt okay.
Vi er meget glade for chelseastøvlerne i lak fra Angulus. Olivia har virkelig brugt dem meget, og kvaliteten holder, de ser næsten nye ud. Det bedste er, at hun selv kan tage dem af og på. Jakken er fra COS, og fås ikke længere, men den nye model fra denne sæson ligner til forveksling. Tørklædet er også fra COS, og i det blødeste cashmere. Et virkelig godt køb, som holder i årevis, og som især er god, hvis man har børn, der er lidt sarte omkring tøjets materiale.Kjolen er fra Christina Rohde, og er købt hos Hønsefødder i Aarhus. Jeg elsker den, fordi den er varm og praktisk, og anvendelig. Og samtidig er den jo også ret så fin.

Favoritdragten fra Engel. De bedste, og fineste, savlesmække fra Vivatex. Vi elsker striktrøjer, og bruger dem dagligt året rundt. Derfor ønsker vi os denne fra Selana. Futter skal der til. Både i vuggestuen og hjemme på vores glatte trægulve. Mine piger slider et par op på et par måneder, så det mangler vi altid. Jeg elsker farven på disse fra Donsje. Og farven går igen på skoene, som også er en model, jeg altid har brugt til mine børn. De er fra Angulus. Og nu har jeg valgt lak, fordi jeg kan se på Olivias støvler, hvor godt det holder. Natdragter har vi altid for lidt af. Denne er fra Serendipity.
På instagram er det muligt at købe sig en masse fin hjemmestrik. Jeg har købt denne dragt hos @petiteknit - som er en model fra Little Ediths Knit.Vores absolutte favoritbeklædning i år. Dragten fra Engel, der er så lun, og åndbar. Den er perfekt. Elinor får også lov at lege i den, fordi dens kvalitet, kombinationen af fleece og uld, gør at den ikke suger vand og snavs til sig.


Elinor har kun denne ene body fra Cosilana i rosa, og så fire stykker i hvid. Vi bruger dem hver dag, og vi ønsker os en ekstra i den fine rosa farve, som desværre er udsolgt i butikkerne for tiden.


Pandebånd og krone i ét, og så i en blød version, der holder ørerne varme fra Oeuf. Delebørste til mit og Olivias hår. Oli er virkelig følsom omkring at få redt hår, og jeg forstår hende godt. Hver morgen og aften reder vi hendes filtrede krøller. Vi kunne godt bruge en skånsom børste. Plakat fra Pirum Parum. Vi har månen og pæren, og æblet kunne passe så fint på pigernes værelse. Keramisk ophæng, fordi det er så fint. Smuk kjole fra Pierrot la Lune. Jeg glæder mig til, at der kommer babytøj derfra til foråret. Og nogle lækre strømpebukser i en brændt nuance Limonade.
Vi ønsker os de klassiske dyr fra Schleich. Der er altid underholdning i dem. Olivia er vild med smykkeskrin, der spiller musik. Dette er en lille spilledåse med en skuffe, der spiller en sød melodi, mens kaninen bevæger sig. Den er lidt magisk, synes jeg. Pigerne er vilde med bøger, og med historier. Vi mangler de klassiske fortællinger om Peter Kanin i vores samling. I vores kolonihave har vi gynger indenfor og udenfor. Vi mangler en ny gynge, som Eli kan sidde i. Denne er en lidt dyr version, men synes også denne fra Etsy er så fin til babyer. En lidt anderledes vogn, men stadig et klassisk ønske. Begge piger bruger virkelig gåvognen fra Brio meget, og fylder den op med ting. Denne har plads til lidt mere, og så skal de ikke længere toppes om, hvem der skal gå med vognen. En blød ven, som jeg havde overvejet at købe, hvis ikke jeg havde bestilt de håndlavede dukker. Den er de fineste farver og materialer.Olivia, der interesserer sig meget for bogstaver og tal, elsker at lege med liberty bogstaverne herfra. Vi har "Eli" og "Oli" i bogstaver.
Én af bøgerne på pigernes ønskeliste, som jeg selv læste, da jeg var lille. Vi er desuden glade for "Jakob & Joakim"bøgerne, "Mumitroldene", Alle "Totte" og "Lotte"bøgerne, "Lille mis med de blå øjne", "Pelle Haleløs", og bøgerne om Alfons Åberg. Når pigerne bliver større, glæder jeg mig til, at vi skal læse "Orla Frøsnapper" og "Otto er et næsehorn", "Brødrene Løvehjerte", og en masse andre klassiske fortællinger for børn.For nylig købte jeg disse magneter fra Vilac hos Askeladen i Aarhus. Vores stue og køkken er adskilt, og pigerne vil rigtig gerne være i køkkenet, når vi laver mad. Magneterne er god underholdning på køleskabet, og giver os lidt ro til at få maden færdig.Mine piger har en virkelig solid samling af JellyCat bamserne, og der er ikke én, de ikke bruger. De sover gerne med to hver. Olivias favorit er især haren, og Elinors er pingvinen og ræven. Vi har ikke ønsket os flere, men de er absolut et godt bud på et julegaveønske. Bløde venner, kan vi aldrig få for mange af.


I'm Maria Franck. I work as freelance copywriter and as a self-taught photographer. I have a deep love for still life, pretty things and my little family. A love for design, pretty little things, kids clothings and aesthetics.


On this page I collect my work, my memories and pretty things I stumble upon 

I'm a mother of two little, stubborn girls. For me, writing and photography go hand in hand with parenthood. It's all about documenting the little things in life. Keeping memories of their childhood close

  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon

Hi There

bottom of page