top of page

Updating childrens' winter wardrobe

Efterår- og vintersæsonen er dét tidspunkt på året, jeg oplever at skulle udskifte og opdatere mine pigers garderobe mest. Selvfølgelig køber vi løbende enkelte ting vi mangler til dem, især strømpebukser og undertøj, men det er som om, at de tager et ordentligt ryk i størrelser hen over efteråret. Og min yngste har efterhånden indhentet sin storesøster så meget, at de ofte bruger samme størrelse - med opsmøg. Det er hyggeligt at købe tøj til dem, men også frustrerende at købe to ens garderober - for det er langt det nemmeste og mest tidsbesparende bare at købe det samme tøj til dem, men ville da aller helst, at Elinor kunne arve fra Olivia.

Dette efterår er meget af deres basisgarderobe til børnehaven fra Arket og COS. Jeg synes priserne er helt okay for eksempelvis leggings, basisbluser og undertøj, og selvom vi også er glade for H&M, så holder børnehavetøjet altså bare lidt længere, når jeg giver 20-30kr ekstra for bedre kvalitet. Zara bruger vi også gerne, men jeg synes ikke designet og kvaliteten har været særligt imponerende de sidste par sæsoner.

Jeg synes H&M's 'baby exclusive' linie byder på nogle fine stykker tøj - vi har blandt andet cashmereblusen og velourkjolen. Mit håb er, at H&M laver en exclusive linie til de større børn, for denne sæson vokser min yngste ud af babykollektionen.

Til pigernes efterår- og vintergarderobe har jeg tilføjet blød bomuld og lun strik. Jeg har købt lidt, men godt - mest til dagene hvor de ikke er i børnehave.

Jeg er så glad for sættet fra Babe and Tess fra Limonade, som pigerne nærmest bor i i weekenderne og på fridage. Det er virkelig blødt! Pigerne har selv bemærket, hvor lækkert det føles.

På Instagram får jeg dagligt spørgsmål til pigernes uldfleecejakker, som er fra Engel hos Mama Owl. De er uundværlige for os.

Jeg synes de er lidt til den store side, men der er ikke dét et opsmøg ikke kan klare.

Noget andet helt uundværligt for os er halsedisserne fra COS i cashmere. Jeg tror det er 4 år siden, jeg købte den første, og den holder stadig. Nu har vi to, en til hver af pigerne. Især Olivia nægter elefanthue, så halsedisse og en almindelig hue er løsningen. Også til børnehaven. Jeg føler også det er mere sikkert end et halstørklæde, der nemmere kan hænge fast.

Jeg har investeret i sættet fra Caramel i merino og angora. Bukserne bruger vi især på kolde solskinsdage, hvor det ikke er nødvendigt med overtræksbukser eller flyverdragt. Bluserne bruger vi nærmest dagligt, især til lige at trække overhovedet, når vi lige skal udenfor i kort tid, eller til at holde på varmen under deres vindjakker.

Og vinterstøvlerne er Angulus. Altid Angulus. Jeg sætter stor på materialevalget, designet og kvaliteten. Og jeg ved, at de holder hele sæsonen, og ofte så længe, at Elinor kan arve Olivias støvler, og derved kan bruges som ekstra-støvler næste sæson. Personligt kigger jeg oftes i drengeafdelingen til pigerne.

Det er uden tvivl den dyreste sæson at købe ind til børnenes garderobe - og jeg har heller ikke taget de billigste valg, men jeg har taget få og gode valg, der holder. Jeg oplever at tøjet holder bedre, og det er godt givet ud, når lillesøster så (ind i mellem) kan arve. Eller tøjet kan sælges videre efter brug. Der er intet i vejen med at købe leggings i H&M, men jeg føler det bliver meget mere "brug og smid ud", fordi tøjet ganske enkelt ikke holder mere end et par måneder.

ENGLISH:

I've been updating my daughters' wardrobes for the autumn and winter period.

For their basic wardrobe I have been turning to Arket and COS

Our favorit eorganic wool fleece jacket from Mama Owl

Our favorite cashmere polo-neck scarf from COS which we've been using for four years now.

The Caramel pants and blouse in merino and angora is probably the best items I've bought this fall.

Angulus boots for winter - of course!


I'm Maria Franck. I work as freelance copywriter and as a self-taught photographer. I have a deep love for still life, pretty things and my little family. A love for design, pretty little things, kids clothings and aesthetics.


On this page I collect my work, my memories and pretty things I stumble upon 

I'm a mother of two little, stubborn girls. For me, writing and photography go hand in hand with parenthood. It's all about documenting the little things in life. Keeping memories of their childhood close

  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon

Hi There

bottom of page